natuurlijke cosmetica
De vraag naar natuurlijke cosmetica en organische salonbehandelingen wordt steeds groter. Er zijn echter nauwelijks ‘organic’ merken op de markt die het certificaat cosmeceutical mogen dragen. De meeste biologische merken werken verzorgend, maar gaan niet net dat stapje verder ten aanzien van huidverbetering en anti-aging. Terwijl de veeleisende consument daar wel steeds meer behoefte aan heeft.

De emerginC Scientific Organics producten zijn 100% natuurlijke cosmetica (cosmeceuticals), vrij van parabenen, minerale oliën, kunstmatige kleur- en geurstoffen, synthetische conserveringsmiddelen en dierlijke ingrediënten. Daarnaast is in elk emerginC Scientific Organic product minimaal 70% van de werkstoffen afkomstig van organische teelt. In de meeste Organics ligt dit percentage echter rond de 90-95%.

Zo blijft er een kleine “marge” over om tevens de meest recentelijke wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van biologische en organische huidverzorging in de producten toe te passen. Zodat er  zo min mogelijk concessies worden gedaan aan de effectiviteit en resultaatgerichtheid van de producten en zij, net als de “gewone” emerginC producten, met recht cosmeceuticals genoemd mogen worden .

 

Daarom dus niet zomaar ‘organics’, maar ‘Scientific Organics’!

Scientific Organics - EmerginC

Alg- en zeewierextracten, spirulina, kombucha, goji bes, druivenpitextract, fyto-stamcellen uit de Gamay druif, pycnogenol en witte en groene thee vormen de basis van alle producten, zowel in de gezichts- als bodylijn. Deze stoffen zijn rijk aan waardevolle mineralen, minerale zouten, vitaminen, sporenelementen, antioxidanten en aminozuren, en zijn door hun hoge doseringen in staat daadwerkelijke huidverbetering, anti-aging en celregeneratie te bewerkstelligen.

 

emerginC gaat niet alleen bewust om met de huid, maar ook met de natuur. Daarom is emerginC partner van Plant-It 2020, een non-profit organisatie die wereldwijd bomen plant voor organisaties die iets terug willen doen voor het milieu. Voor elk verkocht Scientific Organic product wordt een boom gepland.

 

emerginC Scientific Organics – facial producten:

 • kombucha cleanser
 • spirulina toner
 • organic fruit acid peel
 • phytocell detox mask
 • phytocell serum
 • phytocell cream
 • eyelight serum
 • eyelight cream

kombucha cleanser:

Een geconcentreerde, zachte maar effectieve reiniger op basis van kombucha, fyto-stamcellen uit druiven, aloë vera, spirulina, witte en groene thee en pycnogenol. In de USA bekroond met de “Beauty At Its Best Award 2010”.

huidtypen:
alle huidtypen.

gebruik:
ochtend en/of avond. Opvolgen met de spirulina toner.

resultaat: grondige reiniging van huid, make-up en luchtvervuiling zonder de huid uit te drogen.

actieve ingrediënten:

kombucha: een gefermenteerde zoete theesoort die bekend staat om de vele medicinale toepassingen. In o.a. China, Korea en Japan wordt kombucha dan ook al vele honderden jaren gebruikt. Kombucha is te vergelijken met gezondheidbevorderende producten als yoghurt, aangezien het ontstaat door fermentatie van lactobacil- en gistculturen.

In het fermentatieproces ontstaan voor de huid belangrijke organische zuren zoals gluconzuur, glucuronzuur, melkzuur, azijnzuur, boterzuur, appelzuur en aminozuren. In dit proces ontstaan tevens vitamines zoals vitamine B en vitamine C, natuurlijk antibiotische stoffen en  enzymen. Kombucha egaliseert de teint, verbetert helderheid, glans en kleur en gaat glycolisatie (het verharden van collagene vezels door suiker) en ruw worden van de huid tegen.

algextract: een extract van zeealgen dat wordt toegepast om de vochtigheidsgraad van de huid te normaliseren en de elasticiteit van het epidermis te vergroten. Het is tevens een waardevol ingrediënt omdat het essentiële oligo-elementen toevoegt, het huidoppervlak hydrateert en tegelijkertijd een beschermend laagje achterlaat.

boerhaavia diffusa (punarnava) wortel extract: boerhavia diffusa is een plant die overal in India kan worden gevonden. De Indiase naam voor deze plant is ‘punarnava’, wat letterlijk ‘telkens weer nieuw’ betekent. De werkzame stoffen, retinoïden, zijn aanwezig in de wortels. Het kalmeert en verzacht huidirritatie en gevoelige huid; tevens perfect voor de huid na het zonnen en na het scheren.

 

Zie ingrediënt index achterin manual voor overige werkstof omschrijvingen:

 • fyto-stamcellen uit druiven witte thee extract
 • algextract aloe vera
 • glycerine pycnogenol (maritime pink bark extract)
 • withonyl™ horsetail extract
 • spirulina grapefruit olie
 • groene thee extract

 

Spirulina toner:

Een zachte, effectieve toner voor alle huidtypen; verfrist, voedt en brengt de pH waarde weer in balans.

huidtypen: alle huidtypen.

gebruik: ochtend en/of avond aanbrengen op een schone huid.

resultaat: herstelt de pH waarde, desinfecteert, verwijdert dode huidcellen

en bereidt de huid voor op een betere absorptie van crèmes en/of serums.

actieve ingrediënten:

spirulina: een blauwgroen micro algextract die behoort tot de rijkste natuurlijke vitaminen- en mineralenbronnen ter wereld; het zit boordevol fyto-nutriënten die de huid voeden en remineraliseren.  Spirulina heeft geen buitenste celwand en kan daardoor snel en goed in de huid dringen. Het bevordert celvernieuwing en stimuleert het metabolisme van de huid. Het wordt daarom ook vaak toegepast om wondheling te versnellen en littekentjes te verminderen. Spirulina heeft tevens een ontgiftende werking, brengt het vochtgehalte in de huid in balans en stimuleert de elasticiteit in het epidermis. Het bevat voor de huid essentiële oligo-elementen en helpt het huidoppervlak te hydrateren en beschermen.

rode algen: een hydrofiele (wateraantrekkend) zeeplant vol fyto-nutriënten. Heeft liftende, verstevigende en rimpelopvullende eigenschappen door het grote wateraantrekkende vermogen. Rode algen werken zuiverend, verstevigend, verzachtend en  stimuleren de celactiviteit.

carrageenan: dit roodwier, ook wel Iers mos genoemd, heeft een zeer heilzame werking op de huid doordat het o.a. betacaroteen en vitamine B1 bevat; zij zetten de huid aan tot celvernieuwing en huidherstel. Het is een zeer goede ondersteuning van de huid t.a.v. het opslaan van voedingsstoffen en water en werkt sterk ontstekingsremmend. Iers mos is een van de meest gebruikte verdikkingsmiddelen en geschikt voor de meest gevoelige huidtypen die zelfs geen lage doseringen kamille kunnen verdragen.

 

Zie ingrediënt index achterin manual voor overige werkstof omschrijvingen:

 • kombucha boerhaavia diffusa (punarnava) wortel extract
 • algextract pycnogenol (maritime pink bark extract)
 • glycerine toverhazelaar (hamamelis virginia)
 • groene thee extract grapefruit olie
 • witte thee extract horsetail extract
 • aloë vera

Phytocell serum:

Een revolutionair serum door de uitzonderlijke ingredientcombinatie van o.a. fytocell-stamcellen uit druiven, kombucha, spirulina, algen, zeewier, aquaxyl en goji-bes extract. In de USA bekroond met de
“Beauty At Its Best Award 2010”.

huidtypen: alle huidtypen.

gebruik: ochtend en/of avond aanbrengen op een schone huid. Opvolgen met phytocell cream

resultaat: beschermt, voedt, vecht tegen vrije radicalen, zonschade en de (eerste) tekenen van huidveroudering.

actieve ingrediënten:

gojibes extract: de gojibes groeit in Tibet, China en Mongolië en staat erom bekend een van de rijkste bronnen van vitaminen en overige voedingsstoffen te zijn. Gojibessen bevatten meer dan 18 verschillende aminozuren en vitamines als B1, B2, B6, C en E. Ze bevatten tevens groten hoeveelheden krachtige antioxidanten die een vitale rol spelen in het voorkomen van huidveroudering.

zeewier: rijk aan vele vitaminen als vitamine A1, B1, B2, B6, B12, C, E en K, panthotheenzuur, foliumzuur en niacine. Het bevat tevens een grote hoeveelheid mineralen, in het bijzonder mineralen zouten, potassium, calcium, magnesium, fosfor, ijzer, zink en mangaan. Zeewier staat erom bekend het cellulaire metabolisme te stimuleren, de huid te remineraliseren, weer in balans te brengen en de circulatie te verbeteren.

aquaxyl™ : huideigen, plantaardig ingrediënt dat de natuurlijke hydrolipidenlaag van de huid verbetert. Het garandeert een optimale hydratatie van het epidermis en zorgt zo voor een vollere huid en vermindering van rimpels. Werkt tevens herstructurerend, verbetert ceramide synthese en helpt dode huidcellen verwijderen.

withonyl™: helpt de productie van melanine onder controle te houden door niet alleen de in de huid geproduceerde hoeveelheid melanine, maar ook de enzymen die een rol spelen bij de aanmaak van melanine af te remmen. Withonyl wordt dan ook gebruikt om pigmentatieproblemen in het gezicht aan te pakken, en is daarmee tevens een belangrijk anti-age ingredient. Het is tevens rijk aan xylose en galactose uit rode zeealg.

 

Zie ingrediënt index achterin manual voor overige werkstof omschrijvingen:

 • kombucha pycnogenol (maritime pink bark extract)
 • algextract sinaasappelextract
 • fyto-stamcellen uit druiven glycerine

Phytocell detox mask:

Masker op basis van o.a. zeewier, algextract, spirulina, zeeaster, fytostamcellen uit druiven en Franse groene klei. In Europa wordt veel gebruik gemaakt van deze zeer fijne kleisoort uit Frankrijk. De klei wordt op ongeveer 60 m. diepte gedolven in brokken door zon en wind gedroogd. Tijdens dit drogingsproces wordt de waarde van de klei verhoogd omdat er zich meer mineralen in vormen. Het bevat een groot aantal heilzame mineralen waarvan kiezelzuur de belangrijkste is. Het bevat tevens magnesium, zwavel, aluminium, natrium, fosfor, mangaan, calcium, ijzer, kalium, zink, zuurstof en water. De mineralen zijn allen organisch, waardoor het lichaam ze makkelijk kan opnemen. Het phytocell dextox mask onttrekt onzuiverheden en de effecten van luchtvervuiling aan de huid, voedt, licht de huid op, verzacht en verbetert teint en textuur.

huidtypen: alle huidtypen.

gebruik: 1-3 keer per week; breng een dun laagje aan op de schone huid en laat dit 10-15 min. intrekken. Daarna grondig verwijderen en evt. opvolgen met phytocell serum en crème.

resultaat: zorgt voor een gemineraliseerde, ontgifte huid met een stralende teint en voedingsstoffen’boost’.

actieve ingrediënten:

franse groene klei: geneeskrachtige, energierijke, pure klei. Zuiverend, herstellend en opbouwend.  Absorbeert vuil, dode huidcellen, gifstoffen en talg en voert deze af. Deze klei is rijk aan mineralen waaronder kiezelzuur, magnesium, zwavel, aluminium, natrium, fosfor, mangaan, calcium, ijzer, kalium en zink; allen in organische vorm, waardoor het lichaam ze makkelijk opneemt. Het is tevens rijk aan enzymen die de opname van deze mineralen extra bevorderen.

Geeft zowel in- als uitwendig mineralen af, stimuleert de microcirculatie en heropbouw van rode bloedlichaampjes. Helpt huidweefsel herstellen en heeft een verstevigende werking. Werkt ontvettend, zuiverend, bijv. bij ontvlekking en vertraagt verouderingsprocessen. Tevens zeer geschikt voor het verminderen van plaatselijke ontstekingen, roodheid, zwelling en onderhuidse bloeduitstortingen.

palamaria palmata (zeewier/dulse) extract: zeepeterselie groeit in een voedingsrijke zoutwateromgeving en heeft een sponsachtige structuur. Door een biofermentatieproces ontstaat een grote metabolische activiteit, wat deze plant zo enorm krachtig maakt. Het heeft een hoog proteinegehalte, en is rijk aan mineralen, vitaminen, aminozuren en sporenelementen. Zeepeterselie is zeer rijk aan antioxidanten, vult het energieniveau in de huid aan, kalmeert en zorgt zo voor een gezonde, energieke huid. Uit verschillende onderzoeken blijkt tevens dat het glycolipides (suikervetten) die de huid verslappen afbreekt, en zo een anti-age effect heeft.

zeeaster (aster tripolium) olie: kalmeert de geirriteerde huid, vermindert roodheid,  gezwollen huid en huidblaasjes.

rode alg (chlorella): sterk zuiverende alg boordevol fyto-nutriënten. Helpt rimpels van binnenuit op te vullen, lift en verstevigt de huid door het grote waterabsorberende vermogen. Rode algen hebben een remmende werking op de enzymatische degeneratie van zowel de haarvaten als de extracellulaire matrix. Hierdoor wordt het verlies aan elasticiteit gecorrigeerd, de huidtextuur verbetert en rimpels verminderen zichtbaar.

 

Zie ingrediënt index achterin manual voor overige werkstof omschrijvingen:

 • algextract spirulina
 • kombucha vitamine C
 • fyto-stamcellen uit druiven zoete amandelolie
 • withonyl™ glycerine
 • zeewier

Phytocell cream:

Een intensieve, hydraterende anti-age ‘fighter’ met geconcentreerde fyto-stamcellen uit druiven die de huid vitaliseert, beschermt, vernieuwt en de teint verheldert.

huidtypen: alle huidtypen.

gebruik: ochtend en/of avond; aanbrengen op een schone huid, evt. na het phytocell serum.

resultaat: vecht tegen de (eerste) tekenen van huidveroudering, hydrateert, verbetert teint en textuur.

actieve ingrediënten:

fyto-stamcellen uit druiven: stamcellen van planten blijken een uiterst positieve werking op de stamcellen van onze huid te hebben. De hier gebruikte stamcelextracten, afkomstig van de Gamay druif, beschermen en stimuleren de epidermale stamcelactiviteit in de huid en spelen zo een belangrijke rol in vitaliteit en regeneratievermogen van de huid en gaan vroegtijdige veroudering tegen. De fyto-stamcellen verlengen de levensduur en vertragen de veroudering van de huidcellen, regenereren het weefsel, activeren natuurlijke beschermende en herstellende mechanismen en beschermen tegen photo-aging, UV-stress en vertragen de groeistop van de huidcellen.

vitamine C: een krachtig antioxidant en belangrijke co-factor in de productie van collageen en elastine. Pakt pigmentatieproblemen aan, neutraliseert vrije radicalen en regenereert vitamine E. Als fruitzuur helpt het tevens de teint en textuur van de huid te verbeteren door het verwijderen van dode huidcellen. Kan aanwezige schade, veroorzaakt door UV-straling, helpen terug te draaien en beschermt tegen toekomstige zonschade. Vitamine C gaat roodheid tegen en versnelt het genezingsproces van de huid.

vitamine E (tocoferol): een effectief, vetoplosbaar antioxidant dat de huid beschermt tegen uitwendige (zon, tabak, ultraviolette stralen, verontreiniging) en inwendige schade (door vrije radicalen die onze celmembranen aanvallen). Bovendien bevordert het de microdoorbloeding van de huid. Omdat vitamine E de lipidefilm (vet) versterkt die de opperhuid beschermt, houdt de huid het vocht beter vast, waardoor ze beter wordt gehydrateerd. De huid blijft langer tonisch en stevig. Het absorbeert UV-B-stralen en kan dus een beschermend effect hebben op de (huid)celmembranen. Tocoferol is de meest effectieve vorm van vitamine E.

 

Zie ingrediënt index achterin manual voor overige werkstof omschrijvingen:

 • kombucha algextact grapefruit olie
 • spirulina aquaxyl™ glycerine
 • groene thee extract withonyl™ sheabutter
 • witte thee extract jojoba olie
 • zeewier lavendelolie

 

at-home facial peel + clarifying kit – pH waarde 3,3

Een 2-fasen peeling systeem voor thuisgebruik; bestaande uit peel pads en clarifying pads. De peel pads zitten boordevol milde, organische fruitzuren die helpen dode huidcellen verwijderen, zorgen voor een diepgaande reiniging van de poriën, de teint verhelderen, de huid gladder en egaler maken en helpen fijne lijntjes en grove poriën te verminderen.

De clarifying pads laten de huid samentrekken, verhelderen de teint, verfijnen de huidstructuur, hydrateren, kalmeren en helpen evt. onzuiverheden voorkomen.

huidtypen: geschikt voor alle huidtypen; in het bijzonder de doffe, vale, vermoeide huid, bij pigmentvlekjes, grove poriën en/of onzuiverheden.

gebruik:

 • Stap 1: wrijf de peel pad grondig over een droge, gereinigde huid van gezicht, hals en decolleté. Laat de vrijkomende (vloei)stoffen gedurende 2-5 min. intrekken zodat zij hun peelende werking kunnen doen en reinig de huid daarna grondig met water.
 • Stap 2: wrijf met een clarifying pad over de droge, schone huid. Laat de vrijkomende (vloei)stoffen goed intrekken, niet verwijderen. Indien de werkstoffen volledig zijn ingetrokken opvolgen met je favoriete emerginC serum en/of crème.

Geschikt voor dagelijks gebruik. Indien de huid wat droog of trekkerig aanvoelt (bij een vet- en/of vochtarme huid) evt. gebruik om de dag of 2-3x per week.

resultaat: voor een snelle en zichtbare verbetering van teint en textuur, vermindering van fijne lijntjes, rimpeltjes en grove poriën, verheldert teint en evt. (pigment)vlekjes, zuivert, verzacht en voedt.

actieve ingrediënten (peel pads):

 • bilberry extract – 8,55%
 • melkzuur (lactic acid) – 5,2%
 • suikerriet – 3,6%
 • citroenzuur – 1,2%
 • fruitzuur uit sinaasappelextract – 1,2%
 • sugar maple (suikeresdoorn) extract – 0,45%
 • aloë vera

actieve ingrediënten (clarifying pads)

 • groene thee extract
 • tea tree
 • cypres
 • wilgenbast
 • appel extract

Eyelight serum

Roll-on oogserum met het revolutionaire super-antioxidant astaxanthine dat zorgt voor een krachtige anti-age werking en tegelijkertijd effectieve aanpak van (vocht)wallen en het oplichten van donkere kringen. Astaxanthine werd vooral bekend nadat Dr. Oz het in de Oprah Winfrey show roemde vanwege de extreem hoge antioxidant- en ontstekingsremmende werking. Astaxanthine levert echter ook op andere vlakken een waardevolle bijdrage aan de huid: het helpt de huid hydrateren, de elasticiteit te verbeteren, de pigmentatie te egaliseren en stimuleert de celvernieuwing.

 

Het serum is door de roller makkelijk en snel aan te brengen en trekt snel in. De roller geeft daarnaast een verkoelend effect, masseert de oogcontour en stimuleert de bloedcirculatie. In combinatie met de actieve werkstoffen helpt dit afvalstoffen en vocht nog beter en sneller af te voeren en dus vochtwallen voorkomen en verminderen. Bevat tevens hyaluronzuur, druivenstamcellen, zeewier extract, kombucha, groene en witte thee en yerba mate.

huidtypen: geschikt voor alle huidtypen; in het bijzonder bij rimpels en fijne lijntjes, vochtwallen, donkere kringen, sporen van vermoeidheid en/of pigmentvlekjes rond de ogen.

gebruik: ’s ochtends en ’s avonds aanbrengen op de (gereinigde) huid op en rond het oog. Vermijd direct contact met de ogen. Opvolgen met emerginC Scientific Organics eyelight cream of een van de andere emerginC oogcrèmes. Het serum kan evt. meerdere keren per dag aangebracht worden indien daar behoefte aan is.

resultaat: krachtige anti-age werking, helpt vochtwallen rond en onder de ogen ontzwellen, donkere kringen een lichtere teint te geven, werkt verkoelend en vermindert sporen van vermoeidheid rond de ogen.

actieve ingrediënten:

 • astaxanthine
 • stamcellen uit de Gamay druif
 • zeewier extract
 • kelp extract
 • kombucha
 • groene en witte thee extract
 • yerba mate
 • hyaluronzuur
 • mallow
 • aloe vera
 • kamille
 • glycerine

 

Eyelight cream 

Actieve anti-age oogcrème op basis van het revolutionaire super-antioxidant astaxanthine. Een stof die (zie eyelight serum) vooral bekend werd door het enthousiasme van Dr. Oz in de Oprah Winfrey Show over de extreem hoge antioxidant- en daarmee anti-age eigenschappen.  Tegelijkertijd zorgt astaxanthine voor een effectieve aanpak van (vocht)wallen en donkere kringen, helpt het de elasticiteit te verbeteren, de pigmentatie te egaliseren en de celvernieuwing te stimuleren.

 

Vitamine A (retinol), vitamine C en E, druivenpitextract en fyto-stamcellen uit druiven zijn toegevoegd voor een optimale anti-age werking. Derm SRC™, in de USA bekend onder de bijnaam ‘facelift without surgery’, stimuleert de huideigen aanmaak van collageen, hyaluronzuur en elastine op zeer effectieve wijze. Aquacell™ helpt de huid goed gehydrateerd te houden.

huidtypen: geschikt voor alle huidtypen; in het bijzonder bij rimpels en fijne lijntjes, vochtwallen, donkere kringen, sporen van vermoeidheid en/of pigmentvlekjes rond de ogen.

gebruik: ’s ochtends en ’s avonds aanbrengen op de (gereinigde) huid op en rond het oog. Vermijd direct contact met de ogen. Evt. eerst eyelight serum aanbrengen.

resultaat: krachtige anti-age werking, helpt vochtwallen rond en onder de ogen ontzwellen, donkere kringen een lichtere teint te geven, werkt verkoelend en vermindert sporen van vermoeidheid rond de ogen.

actieve ingrediënten:

 • astaxanthine
 • vitamine A, C en E
 • Derm SRC™ o.b.v. bamboe silica, erwt extract en glucosamine
 • Aquacell™
 • fyto-stamcellen uit druiven
 • druivenpitextract
 • olijfolie
 • sinaasappelschil extract
 • grapefruit extract
 • cupuacu boter
 • squalane
 • aloë vera
 • appelextract
 • sheabutter
 • kamille
 • glycerine

Afspraak maken

Wilt u een afspraak maken voor één van de behandelingen van schoonheidssalon Access to life? Klik dan op de onderstaande button voor onze contactgegevens.
Afspraak maken